GLOBE Maapäeva tähistamine!

Tänane päev algas paljude jaoks kell 6 hommikul. Pärast väikest pizzat ootas meid Maxima ees teadusbuss. Imeline van, millel võimsust väga ei ole, aga ruumi jagub, toimetas meid edukalt Tartust Tallinnasse. Ilm oli täna imeline!

Peale sihtpunkti otsinguid ning korduvaid tagasipöördeid Tallinn-Narva maanteel jõudsime Kuusalu metsa. Koha kindlaks tegemine ei valmistanud õnneks palju raskust, sest mustad autod siniste numbritega olid meid seal juba ootamas. Kohtusime USA suursaadikuga, RMK korraldajatega, Kuusalu vallavanemaga ning ajakirjanikega. Peale kätesurumist liikus meie autorong metsale lähemale ning asusimegi töö kallale nii umbes kell 10. Kohale oli toodud üle tuhande männiistiku, mis ootasid istutamist. Tööriistad olid meile ennenägematud, seega nende kasutamise mõistmine võttis juppmaad aega, aga saime hakkama! Töö polnud lihtsamate killast, kord tuli jope selga panna kõva tuule tõttu, kord aga maha võtta, sest taevas oli pilvitu ja päike armu ei andnud. Üksteise järel said männid mulda ning sellele järgnes väike tants noore puu ümber, et ta mullaga paremini sõbruneks. Kell 12 sai töö valmis, selleks ajaks ootasid meid juba korraldajad seljankaga, teega ning maitsvate martsipanisaiakestega. Uue männimetsa keskel maitses toit eriti hästi! Peale kosutavat lõunasöömaaega tuli anda mõned intervjuud ja teha tohutult pilte, et oleks ikka mida meenutada. Koristasime enda järel ühekordsed nõud ära ning oligi aeg lahku minna. Jätsime kõigiga hüvasti ning istusime teadusbussi, millega alustasime tagasisõitu Tartusse.

GLOBE Stars http://www.globe.gov/news-events/globe-stars/starsdetail/globe/earth-day-in-estonia

GLOBE 21

Maapäev

Osalejad glob(e)lased