2015. aasta esimene mõõtmisperiood

2015. aasta mõõtmiskampaania esimene mõõteperiood algab esmaspäeval, 16. veebruaril!

Sellel aastal teevad tahmamõõtmisi 17 kooli üle Eesti. Täielikku koolide nimekirja vaata siit. Selleks, et uus mõõteperiood õnnestuks, kordame üle mõned tähtsamad punktid.

Mõõtmiskohad:

  1. Vaadake üle ja sättige korda tahmakomplekti töökoht. Palun ehitage kõik filtrihoidjale lihtne vari, mille kohta head näidet vaata siit.
  2. Sättige korda ilmavaatluste asukoht (mõõteonn).
  3. Kui teete mõõtmisi uutes mõõtepunktides, tuleks edastada uute mõõtmispunktide koordinaadid. Hea näide asub siin.

Mõõtmiste läbiviimine:

  1. Tahmamõõtmisi teeme kokkuleppeliselt iga päev. Üks mõõtmine kestab seega vähem kui 24 tundi ning filtreid tuleks üldjuhul igal hommikul vahetada. Seda isegi juhul, kui filtri tumenemine on vaevumärgatav. Kui nädalavahetustel ei ole võimalik tahmamõõtjale ligi pääseda, võib erandina mõõtmine kesta ka kogu nädalavahetuse.
  2. Õhutemperatuuri ja -niiskust tuleks kindlasti mõõta ise. Ülejäänud ilmaandmed palun võtke lähima Ilmateenistuse vaatluspunkti järgi.
  3. Palun tuletage meelde tahmamõõtmiste protseduur. Juhendid on kättesaadavad siin.

Mõõtmiste protokollimine:

  1. Kasutage protokolle ja arvutusfaile, mis on kättesaadavad ‘juhendid, töölehed ja esitlused’ lehe all. Oleme uuendanud tahma arvutusfaili!
  2. Kogume kokku mõõtmistulemuste Exceli failid. Failid saata mõõteperioodi lõpus esimesel võimalusel aadressil karli@globe.ee.

Jõudu mõõtmistel.

Rubriigid: Teated. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga