Kokkuvõte Ukrainas toimunud rahvusvahelisest konverentsist

GLOBE Euroopa ja Euraasia iga-aastane konverents toimus Ukrainas Kiievis Riiklikus Ökoloogia- ja Looduskeskuses 01. – 06. Juunil 2011 http://www.globe-europe.org/index.php/events/4-ukraine2011.

Konverentsil osalemise eesmärgiks oli tutvuda parimate praktikatega, et neid GLOBE programmi töös kasutusele võtta ja kõigile programmis osalevatele õpetajatele ja õpilasele keskkonnamõõtmiste rahvusvahelise mõõtme teadvustamine.

Konverentsil oli esindatud 19 erinevat riiki Euraasiast ja USA.

Arutlusel oli kaks peamist teemat:

1)      GLOBE programmi tulevik. Tutvustati septembris algavat GLOBE õpilaste kliimauuringute kampaaniat, järgmise aasta õpilaste tippkohtumist Hollandis ja koostööd erinevate riikide koolide vahel. Jagati kogemusi, kuidas erinevates riikides toimub õpetajate koolitamine, suhtekorraldus ja kommunikatsioon ja rahastajate leidmine. Valiti GLOBE Euroopa ja Euraasia juhatus järgnevaks aastaks, mille üheks liikmeks sai ka GLOBE Eesti koordinaator.

2)      Õpilaste kliimauuringute kampaania ettevalmistamine. Toimusid koolitused kliimaga seotud protokollide kohta (ilm, hüdroloogia, süsinikuringe), mis on vajalikud tulevase kampaania läbiviimisel koolides ja tutvustati koostöövõimalusi Euroopa Kosmoseagentuuriga.

Tänu konverentsil osalemisele tõusis Eesti potentsiaal teha tihedamat koostööd teiste GLOBE riikidega ja saadi värskendavaid ideid, kuidas kaasata rohkem õpilasi GLOBE programmi.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga