Eesti GLOBE koolide õpilased ja õpetajad kohtusid USA astronaudi Douglas Wheelock`iga

USA saatkond korraldas koostöös USA rahvusliku aeronautika ja kosmose­administratsiooniga (NASA) USA astronaudi Douglas Wheelocki külaskäigu Eestisse. Wheelock pidas 27. septembril loengu Tallinnas, Mektory keskuses, kuhu olid kustustud ka GLOBE programmi mõõtmistes aktiivselt osalevate GLOBE koolide õpetajad ja õpilased. Samal õhtul olid nad kutsutud ka USA suursaadiku James D. Melville Jr. vastuvõtule, kus õpilastel, õpetajatel ja teadlastel oli võimalik astronaudiga lähemalt suhelda. Vastuvõtul tõstis suursaadik esile GLOBE programmi koolide panust ja märkis nende koolide olulisust rahvusvaheliste keskkonnamõõtmiste tegemisel.
Douglas Wheelock pidas vastuvõtul lühiettekande ja rääkis haaravalt elust rahvusvahelises kosmosejaamas. Wheelock rõhutas korduvalt, et ta oli tavaline õpilane ja et astronaudiks ei saa erilised inimesed. Tuleb olla uudishimulik, peab julgema küsida ja tundma huvi loodusteaduste ja tehnoloogia õppimise vastu.
NASA astronaut Douglas Wheelock (56) on sündinud New Yorgi osariigis ja ta on USA armee proovilendur. Douglas Wheelockil on selja taga kaks missiooni, ta on viibinud kosmoses 178 päeva ning olnud avakosmoses 43 tundi ja 30 minutit.

Üritust on kajastanud ka Haridus- ja Teadusministeerium http://huvitavkool.blogspot.com.ee/2016/09/douglas-wheelock-astronaudiks-ei-saa.html

astronaut_4 astronaut_3 astronaut_2 astronaut_1

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga